Dupa o amanare de peste 3 luni am revenit asupra proiectului, m-a ambitionat faptul ca redirectele astea ne joaca feste de ceva vreme si eu cred in acest sistem care va rezolva problema. Acest sistem este unul dupa prioritati de ce am apelat la sistemul prioritatii? Deoarece un detinator de server este nevoit sa ofere atentie serverului sau pentru a primi redirect din alta parte. Tin sa anunt ca in acest master-redirect vor trece jucatorii de pe alte servere foarte populate precum bretonia, heker etc.
In acesta imagine puteti observa lista serverelor care beneficiaza de acest master-redirect. Daca ownerii serverelor nu vor sa imparte popularitatea serverului in exces cu alte servere, adica dupa 31 de jucatori sa nu apara mesaje gen serverul este plin, atunci serverele vor fii scoase din acest sistem. Dupa cum stiti nu obisnuiesc sa vorbesc prostii si nici nu imi pierd timpul cu lucruri care nu merita. Insa acesta a meritat pe deplin.

Dupa cum se observa in imagine serverele au o anumita prioritate care este strict setata de mine. Urmaresc evolutia serverelor si a ownerilor in ceea ce priveste activitatea lor sau atentia lor asupra serverelor proprii. Garantez faptul ca acest sistem nu va duce serverul in jos nicidecum.
Acest sistem consta intr-un server fantoma de 8 sloturi la 1000 FPS (nu se stie IP lui, doar eu) care va impartii dupa prioritate persoanele redirectionate care vor trece prin el, defapt el este serverul master de redirectionare. Ownerii trebuie sa lupte pentru mentinerea prioritatii in lista serverelor la 2 fiind cea mai valoroasa prioritate cu cat prioritatea creste cu atat serverul este injosit din punct de vedere a redirectelor master.
Cum pot mentine prioritatea la 2?
Simplu, trebuie sa aveti un minim de 10 jucatori pe server si un admin pe server.
Sistemul scaneaza peste servere odata la 10 secunde pentru verificarea minimului de 10 jucatori si pentru verificarea adminelor odata pe ora. Daca scanerul sistemului observa ca in ora respectiva nu sunt admini pe server prioritatea scade cu 10% iar daca adminul este prezent pe server prioritatea se va mentie la valoarea 2 fara a suporta modificari. La fel si in cazul minimului de jucatori 10 la numar, daca un server nu are minim 10 jucatori pe server la fel prioritatea este scazuta cu 0,1 % (atentie aceasta valoare este calculata odata la 10 secunde, daca in cele 60 de secunde serverul nu urca peste 10 jucatori atunci la finalul acelui minut prioritatea serverului a scazut cu 0,6%) valoarea prioritatii creste la valoarea 3 odata ce sa ajuns la procentul de penalizare de 100%.
Acest sistem a fost facut cu o logica care sa rasplateasca ownerii si serverele care merita a fii populate. Cei care nu ofera interesul minim asupra serverelor vor avea doar de pierdut.
Tin sa multumesc colegilor de la Krond Solutions pentru ajutorul oferit!

Sign In
Create Account

This topic is locked

Back to top