Jump to content
Sign in to follow this  
RenuaR

[Propunere] Afiliere servere x2

Voteaza pentru propunerea Afilierea Serverelor Indungi  

10 members have voted

 1. 1. Esti de acord cu propunerea mea?

  • Da
   1
  • Nu
   6
  • Nu ma intereseaza.
   3


Recommended Posts

Posted (edited)

Denumire:  Propunere pentru afilierea serverelor in comunitatea Indungi Romania

Descriere propunere: O sa o fac mai jos.

Avantaje:  O sa prezint mai jos avantajele/dezavantajele

Dezavantaje: -

Ai creat poll?:  Da

 

In primul rand, as avea rugaminte fata de echipa de moderare, echipa administrativa si toti utilizatorii care acceseaza aceasta propunere sa citeasca tot pana la capat, pierdeti 10 minute in viata, consider ca nu e mult.

In al doilea rand vreau sa precizez faptul ca propunerea mea pleaca de la aceasta propunere: https://www.indungi.ro/forum/topic/818102-propunere-afiliere-servere/?tab=comments#comment-8076624 unde consider ca discutia a deviat putin de la subiect si unde nu consider ca problema a fost prezentata cum trebuie.

 

Cu totii stim ca in prezent, anul 2019, oricine are ceva notiuni elementare si un buget de 50-100 de euro isi poate lua un dedicat cu vreo 10-15 IP-uri si vezi doamne  isi face firma de host. Mare ATENTIE, acest lucru nu este ceva rau, acest fapt relevand faptul ca piata jocurilor din Romania inca prezinta interes si inca tinde sa se dezvolte.

In acelasi timp serverele achizitionate de la aceste firme, impreuna cu detinatorii acestora, se duc pe comunitatile mai mari sau mai mici ce sunt in prezent, incercand oarecum sa populeze aceste servere. O sa fac o paranteza, dupa care o sa continui acest subiect; Sunt in lumea gamingului de aproximativ 15 ani, asta insemnand servere de jocuri (Samp, cs, etc) si diverse comunitati. Am detinut numeroase servere de Counter-Strike, dar pot evidentia doar cateva dintre ele, iar voua o sa va vorbesc despre serverul KISS.INDUNGI.RO pe care l-am detinut impreuna cu o mana de oameni cu o dorinta nebuna de afirmare si de dezvoltare. Vreau sa va precizez ca serverul a ajuns undeva in top50 mondial, unde am reusit sa-l tinem aproximativ un an, o perioada in care s-au investit aproximativ 3000 de lei in  diverse firme de boost si aproximativ 1500 de lei in hostul serverului. Dupa toate astea la un moment dat cand robinetul cu bani a fost inchis, desi serverul avea o anumita notorietate, un staff capabil si cu ceva vechime pur si simplu s-a dus in jos de la o saptamana la alta, de la o luna la alta, ca in final dupa aproximativ 2-3 luni acesta sa se inchida.

Ideea acestei mici povesti este ca am trecut de anii 2010, consider ca din acea perioada pana in prezent un server de Counter-Strike pur si simplu este un burete care absoarbe bani, asta nu este ceva rau; piata este pusa in miscare, gamerii au oportunitatea de a alege dintr-o diversitate mare de servere unde sa joace, comunitatile au flux de utilizatori si o activitate mica sau mare pe forum. Au trecut vremurile cand dadeai un SMS cu 5 euro, luai un server de 20 de sloturi, chemai 2-3 vecini si 2-3 colegi de scoala sau de cartier, ei la randul lor tot asa..si aveai un server destul de populat.

 

Sinteza pentru un server bun, de calitate, dar mai ales de durata ar fi umatoarele 4 principii: Host de calitate(ceva mai costisitor), O echipa administrativa de calitate, cu o mapa de cunostinte si experiente bogata(admini calumea), Un addons bine pus la punct, fara multe resurse, fara buguri si alte prostii;  Si nu in ultimul rand, un buget frumusel pentru boost, pentru populare si promovare mai exact.

ATENTIE: Toate aceste lucruri sunt conectate intre ele, depinde unele de altele. EX: Degeaba ai boost, ai serverul 32/32 daca ai un staff plin de oameni dezinteresati sau fara experienta, sau invers.

 

Ceea ce v-am spus mai sus reprezinta practic situatia serverelor de Counter-Strike 1.6 din prezent, consider eu. Adica este imaginea per asamblu a serverelor pe care o vad eu, RenuaR, dupa 15 ani in aceasta zona de gaming. 

Acum o sa va expun practic si propunerea mea, propriu zisa. Ceea ce propun este ca serverele afiliate, caci despre ele este vorba sa fie acceptate dupa anumite criterii, nu foarte stricte, dar nici foarte delasatoare; cum ar fi cele ce urmeaza:

 

1. In primul rand serverul sa fie hostat la o firma profesionala de host, cum ar fi: Krond, TNI, 0Ping, Enixservers, BtsTelecom. Aceasta sunt firmele ce-mi vin acum in cap, daca mai sunt 2-3 imi cer scuze ca le-am neglijat.

Avantajul acestui lucru? Este simplu: stabilitatea 

Odata ce achizitionezi un server de la o firma cu vechime pe piata jocurilor iti asumi mai multe lucruri castigate: stabilitate, performanta, securitate

Acest lucru reflecta faptul ca respectivul client si in cele ce urmeaza detinator de server are de gand sa faca ceva de viitor, nu pentru 2-3 zile pentru ca nu-si poate asuma sa arunce pe geam niste bani aiurea.

 

2. Serverul sa aiba un average decent, spre exemplu 7-10

Average-ul este o medie a jucatorilor pe server in luna ce tocmai a trecut, asta din ce stiu eu.

Avantajul? Pur si simplu acest lucru arata ca acel server nu s-a deschis astazi si se va inchide maine. 

In acest lucru se poate vedea faptul ca acolo exita vointa, dorinte de dezvoltare. Acest lucru trebuie apreciat, adus pe Indungi si ajutat prin afilierea serverului. Prin acest lucru, detinatorul mai are un + pentru dezvoltarea serverului sau, iar comunitatea castiga utilizatori, ceva activitate pe la sectiunea serverului si de ce nu, poate si pe intregul forum.

Repet: acest lucru garanteaza ca serverul nu se va inchide la 3-4 zile dupa afilierea acestuia in comunitatea indungi.

 

3. Serverul sa aiba o vechipe de cel putin 2-3 luni pe gametracker.

Avantaj? Este asemanator cu cel de sus, se poate vedea daca se vrea ceva anume cu serverul acela.

Acest lucru se poate verifica foarte usor, de catre oricine pe linkul aferent al serverului pe gametracker: Printr-o simpla rasfoire a diverselor statistici de acolo, iti poti da seama daca serverul are macar cateva luni pe gametracker, sau cel putin eu pot face asta.

 

 

Consider ca acest lucruri ar putea ajuta comunitatea prin afilierea serverelor:

 • ce au o vechime de cel putin 2-3 luni pe piata
 • ce au un detinator ce se ocupa, asa cum poate de server si care-si doreste sa faca ceva
 • ce doresc dezvoltare prin afilierea intr-o comunitate ce-ti poate oferi numai avantaje

 

 

Facand o paranteza foarte scurta, am constatat ca si serverele oficiale nu o duc foarte bine din punctul de vedere al jucatorilor, consider ca ar trebui pornita o campanie de afiliere de servere de Counter-Strike populate si cu ceva vechime pentru a da un restart CS 1.6 pe acest forum.

Aceasta campanie va ajuta comunitatea, consider eu, dar pentru asta trebuiesc luate anumite masuri:

 • un plan de campanie de recrutare servere foarte bine pus la punct
 • o echipa cu experienta, dinamica si responsabila pentru a face acest lucru
 • o mica curatenie in categoriile serverelor, cele ce nu mai sunt active sau sunt inchise sa fie sterse si sa ramana doar cele active si deschise
 • facuta o mica curatenie in lista DNS-urilor, iar cele cu notorietate, care candva au reprezentat ceva pe comunitatea Indungi Romania scoaste la inaintare: CS, KISS, STAR, PUB, CLASIC (poate unele sunt luate, erau doar niste exemple)

 

Consider ca acest lucru trebuie facut si trebuie facut cat mai repede. Se apropie vara, o perioada in care serverele,comunitatile au de castigat fiind o perioada in care multi au concedii, vacante de la scoala/facultati, etc.

 

 

 


Edited by RenuaR, .

Reason: Adaugare suplimentara de informatii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu spui nimic diferit fata de topicul precizat de tine, diferenta intre propunerea asta si cealalta este ca tu ai detaliat-o mai mult. 

 

Ideea este, cand imi vine'n cap jocul 'Counter-Strike 1.6' automat ma gandesc la: "Boosting[Pakistanezi], Flood-uri[fara nr] si slow-hacking prin a-mi binda toate tastele sa dau connect intr-un master-server" si sunt mai mult decat convins ca nu sunt singurul ce ma gandesc la asta. 

 • Like 2
 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
On 3/17/2019 at 12:29 PM, Senaris said:

Nu spui nimic diferit fata de topicul precizat de tine, diferenta intre propunerea asta si cealalta este ca tu ai detaliat-o mai mult. 

 

Ideea este, cand imi vine'n cap jocul 'Counter-Strike 1.6' automat ma gandesc la: "Boosting[Pakistanezi], Flood-uri[fara nr] si slow-hacking prin a-mi binda toate tastele sa dau connect intr-un master-server" si sunt mai mult decat convins ca nu sunt singurul ce ma gandesc la asta. 

Aici îţi dau dreptate Senaris.

 

Totuşi dacă ar fi să modifici ceva, e strict greşit să impui cuiva un minim de average, pentru că:

 • Cu un gtrs săptămânal îţi faci average 10-12 din prima săptămână, după laşi serverul să moară.
 • Dacă chiar s-ar impune un anume average, să fie de minim 15.Şi să aibă serverul o anumită vechime.
 • Cele mai cunoscute firme au rămas Krond,0ping,Tni însă vin din spate spre exemplu GpHosting şi EnixServers, restul sunt doar simple talismane.

Ar trebuii mai multă implicare pe partea cs 1.6 doar că îl citez pe Senaris: prea multe flood-uri.Indiferent ce hosting ai, tot îţi sacadează, când ia flood voxility.

Doar că astea demonstrează că cs 1.6 nu a murit, văzând unele servere din comunitate care de-a lungul timpului au rămas neschimbate, de neînlocuit, mai pe scurt.Indiferent de ce flood primeşti, dacă îţi doreşti să faci ceva cu serverul de cs 1.6, adică să îl aduci în top îl aduci cu orice host, care are securitate bună, vorbind de krond, 0ping, gphosting, tni, enixservers, eu unul am avut 0ping, gphosting, tni, şi enixservers însă fiecare diferă la securitate, probabil că s-au mai îmbunătăţit cu timpul.

Acum na, eu ţi-aş propune Senaris următoarele:

 

1.Officiale:

 • Host Krond,0Ping,Indungi Shop.
 • Un minim average 15.
 • Vechimea serverului de 6 luni.

 

2. Afiliate:

 • Host GpHosting,Tni,EnixServers opţional (kgb,btstelecom).
 • Un minim average 10.
 • Vechimea serverului de 3 luni.
 • Dacă depăseşte vechimea serverului 6 luni, şi are peste 15 average să fie mutat la official, indiferent de host.

 

sau puteţi să implementaţi ceva din 3 categorii.

 

1. Indungi Shop

 • Host Krond,0Ping,Indungi Shop.
 • Serverele cele mai vechi din comunitate mutate aici, la loc fruntaş şi de cinste.
 • Vechimea serverului de peste 1 an.
 • Minim Average 20.

 

2. Officiale

 • Host Krond,0Ping,Tni,EnixServers,GpHosting.
 • Vechimea serverului sa fie de 6 luni.
 • Minim Average 15.

 

3. Afiliate

 • Host Tni,EnixServers,GpHosting opţional (mai adăugaţi 1-2 care au securitate bună).
 • Vechimea serverului să fie de 3 luni.
 • Minim average 10.

 

Orice ar fi trebuie ceva nou implementat, şi orice ar fi numele comunităţi spune TOT.

M-am gândit că ar trebui să propun ceva nou, să fie nişte mici schimbări.

Edit: Puteţi face gen, când cineva părăseşte comunitatea, să i se restricţioneze doar deţinătorului respectiv, posiblitatea de a mai face o cerere de DNS, deoarece poate ia altcineva acel ip, şi doreşte să vină pe Indungi cu serverul populat etc.

 

 

 

 

 


Edited by rAsEaL, .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Curiozitatea mea...

Daca iau server din Shop Indungi si automat trebuie afiliat pe comunitatea aceasta ce fac?Ma lovesc de acel average propus de tine si impus de administratie,daca este implementat,desigur...si degeaba am achizitionat hostul de pe site,iar daca te uiti in lista serverelor de cs 1.6 nu cred ca au  multe servere aceste average uri propuse

2.Indungi Shop e un "magazin" pentru achizitionat servere krond si 0ping din cate stiam,(am luat servere de acolo ) iar daca serverul este achizitonat de aici obligatoriu trebuie afiliat pe indungi...

Asta ca o paranteza.Dupa părerea mea nu are rost sa se implementeze asa ceva..Multe comunitati au implementat un average,putine l-au păstrat sau chiar deloc.Din cate vad,in acest moment fără boost masiv degeaba deschizi server,pe lângă faptul ca apar exploituri si multe alte smecherii.Multi au lăsat cs 1.6 pentru cs:go pentru diferite motive.Senaris are dreptate in tot ce a scris mai sus!

Părere: CONTRA,succes 

Share this post


Link to post
Share on other sites

De parcă trăim pe altă lume, fraților.

 

De unde să scoată cineva un average de 10 și o vechime de 3 luni doar pe ip?

Asta înseamnă promovare masivă pe IP, ceea ce nu o să-i iasă niciodată cuiva, înseamnă boost la greu, bani mulți investiți.

Sau ce? Să meargă mai întâi pe o altă comunitate, să-și ia DNS acolo și apoi să schimbe comunitatea? Altă variantă și mai proastă. 


Nu are cum să-ți vină om în comunitate și să vrea să preia un DNS după asemenea criterii.

 

Părerea mea e că așa ceva nu-și are rostul. E bine cum e acum, ce tot atâta fâs-fâs degeaba.

 • Like 1
 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

Despre noi

Suntem o comunitate aparuta in anul 2010 ce are ca scop sa prezinte si sa aduca in calculatoarele voastre socializare, competitie, public si foarte multa actiune. Alatura-te celor 200.000 de membri iar impreuna vom dezvolta cat mai mult termenul de 'comunitate'

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.